Bali

Bali är en av öarna sydväst om Indonesien. Ön är egentligen en vulkan stopp som sticker ut från havsytan. Ön är i tropisk klimatzon.

Bali är en populär turistdestination på grund av stränderna och det varma klimatet, men även tack vare alla aktiviteter som erbjuds på ön. Den mångfaldiga kulturen så väl som naturlivet ger upphov till aktiviteter och upplevelser för alla. Den som vill ta del av andra kulturer är välkomnad in till templen, prova nya maträtter och vandra i ön utöver turistområdena. Det finns även saker att göra för dem som vill hålla sig mer aktiva. Om man vill ha barnsäkra aktiviteter så finns det ett antal att välja på där djurparken, forsränning och en guidad tur är få av dem. Dykning och canyoning är exempel på aktiviteter som passar äventyrs älskare. Semester handlar dock inte bara om vad man gör i destinationen utan även om vart man bor.  På Bali finns det en variation av olika boendetyper man kan välja mellan och av dessa så är det väldigt individuellt om vad som passar just en.

Hotell Mahana Boutique Apartment

Hotellet har en inom- och en utomhusbassäng. Det finns även Spa, inkluderad Wifi, möjlighet till flygplatstransfer och gratis parkering. Hotellet har betyget 8.4 av 10 på Booking.com.. Tidigare besökare berättar att man får mycket för pengarna, ungefär 270 SEK per natt. Det finns sviter med dubbelsängar där man kan välja mellan en vanlig och en stor dubbelsäng men kan variera med utsikten. Det finns en restaurang på hotellet med barnmenyer. I receptionen, som är öppen dygnet runt, talas det både indonesiska och engelska. Husdjur är ej tillåtna. Placeringen är mindre än två kilometer från centrum. Flera sevärdheter finns inom en kilometers radie från hotellet och närmaste naturområde är Sanur Beach, 2 km från hotellet.

Hotell Mahana Boutique Apartment

Hotell Bali & Spa

Hotellet ligger 10 minuter från Kuta Beach där man även hittar butiker och restauranger. Hotellet erbjuder schemalagda, kostnadsfria turer till Double Six Beach, Souvenir Center och Seminyak området med fina stränder. Personalen står i receptionen hela dygnet och finns till för att hjälpa till med alla behov. Det finns möjlighet för flygplatstransfer och parkeringen är kostnadsfri. Hotellet erbjuder både inom- och utomhusbassänger så väl som barnbassäng. TV i finns i rummen inklusive kanaler för barn. Det finns Spa, Bar och lekplats på hotellet. Hotellet har betyget 8.2 på bokningssidan Booking.com. Det finns flera urval om vilken sorts rum du vill boka och hotellet är väldigt flexibla när det gäller att byta från dubbelsäng till två enkelsängar och tvärtom. Det finns möjlighet att välja om man vill ha utsikt, om man vill ha terrass och var terrassen ska vara dessutom finns det familjerum. Husdjur är ej tillåtna. Ett par sevärdheter finns inom en kilometers radie från hotellet och det närmaste naturområdet är Indiana Ocean, 36 kilometer från hotellet. Det finns möjlighet att klättra Mount Batur som ligger två kilometer från hotellet. I mount Batur finns det en botanisk trädgård, vattenfall och sjöar där man kan äta.