Fördelar och nackdelar med Bed and Breakfast

Den moderna bed and breakfast kan skilja sig från vad resenärer förväntar sig. Bed and breakfast, eller B-and-B, är en term som används för att beskriva ett privat hem som erbjuder rum till resenärer mot en avgift. Medan de tidigare varit ett ekonomiskt sätt för resenärer att hitta trygg logi och en varm måltid, har bed and breakfast ökat kommersiellt och är en viktig del av resebranschen.

Vad kan man förvänta sig på ett Bed and Breakfast

Även om vissa länder har särskilda bestämmelser om vilka anläggningar som kan och inte kan betrakta sig bed and breakfast, finns det inga hårda och snabba regler i USA. I allmänhet är amerikanska bed-and-breakfasts betydligt mer uppskattade än hotell eller värdshus, har ägare som bor på plats dock med begränsade reception och incheckningstider. Vissa har delat badrum, särskilt i äldre byggnader, men nyare har rum med eget badrum. Alla bed and breakfasts ger åtminstone en måltid till gästerna, serveras antingen i gästrummet eller i en gemensam matsal. Detta är vanligtvis en måltid som värdarna har förberett sig, och som namnet antyder är det nästan alltid frukost. För det mesta rengör värdarna också rummen, underhåller fastigheten och tillhandahåller concierge-tjänster som bokningsturer av lokala sevärdheter.

Varför bo på en Bed and Breakfast

Resenärer brukar lockas till ett visst område av rekreations-, kulturella eller historiska platser eller behöver gå dit för specialaffärer. Affärsresenärer, särskilt kvinnor, kommer ibland att söka bed and breakfast-boende som ett alternativ till den typiska login, motell eller hotellanläggningen som finns i ett område. Ibland är det av kostnadsskäl eller att ge lite lugn och ro på en annars hektisk resa. De flesta av priserna är lägre än hotell och värdshus. Regelbundna bed and breakfast-besökare anser lågmälda miljön som ett stort plus.

Historia

Bed and breakfast-konceptet har funnits i en eller annan form i århundraden. Kloster verkade som boende för resenärer, och i vissa fall gör de fortfarande. Dessa boende har varit populär hos resande allmänheten i Europa i många år. Det var ibland annat Irland som termen först började användas.

Bed and Breakfasts i USA

Under den stora depressionen öppnade många människor sina hem för resenärer att ta in pengar, även om de vanligtvis kallades pensionat. Efter depressionen föll denna typ av logi bort och den rådande bilden var att sådana boende var för låginkomstresenärer. I början av 1950-talet användes termen “turisthem” allmänt. Detta var i huvudsak en form av bed-and-breakfast. Men det var när motell byggdes på de nya motorvägarna, växte de i popularitet som turisthem minskade. Idag betraktas bed-and-breakfast inte som en billig logi, utan snarare som ett attraktivt alternativ till den typiska standardkedjan hotell eller motellrummet. Idag erbjuder vissa av dessa anläggningar bekvämligheter som inte skiljer sig från de som finns på de mest exklusiva hotellen i världen. Nästa gång ni reser rekommenderar vi er att testa på att testa på bed-and-breakfast. Om inget annat i alla fall sätta det som alternativ (om möjligt) när ni söker hotell att bo på.

Bed and Breakfasts i USA