Hotell – Alpernas pärlor

I Alperna finns många trevliga hotell. Jag går rakt på sak och börjar med det bästa hotell jag varit på, pärlan bland pärlor.

Salzburger Hof

Det här hotellet är ett genuint, klassiskt, skidåkarhotell samtidigt som man kombinerar det med god mat, bra underhållning och traditionellt skönt boende. Det kan mycket väl tyckas som en rejäl turistfälla när man betänker att det inte är ovanligt med uppskattningsvis 80%+ med svenska gäster, men ingen lär bli besviken.

Det bokstavligen andas historia av hotellet när man går genom lokalerna. Restaurangen är en av få som serverar tidig lunch på söndagar dessutom, vilket är särskilt trevligt för barnfamiljer. Barn blir heller inte besvikna då man tänkt på lekhörna och underhållning även för dem. Följaktligen kan deras föräldrar slappna av mer och alla blir mer nöjda med vistelsen. Skidåkningsmässigt erbjuder inte orten Bad Gastein så värst mycket för den avancerade, om än kanske en del skogsåkning, men för barnen finns det mycket att göra. Ett tips här är att kanske inte ta med de allra yngsta, då Bad Gastein är extremt brant och slita en vagn upp och ner, kanske iförd pjäxor, är ingen hit. Det kan jag själv intyga. Avslutningsvis vad gäller Salzburger Hof så är det faktiskt inte så värst dyrt med mat och dryck givet vilken fin miljö man befinner sig i.

Mondi Holiday

Det näst trevligaste hotell jag varit på i Alperna ligger ganska precis nedanför backen från Salzburger Hof. Mondi Holiday är mycket trevligt, rummen mycket bra och maten är rejält god. Lägenheter går att hyra och det kan jag rekommendera om man reser med barn. Apropå rekommendationer så är en annan att köpa deras erbjudande om trerättersmiddag varje kväll och frukost på morgonen, – halvpension med andra ord. Riktigt bra deal. De har även tänkt på barnen med ett bra lekrum och nära en barnvänlig linbana som tar familjen upp till ett värdshus, Bellevue Alm, en bit upp i skidbacken. Mycket, mycket, trevligt för hela familjen. Värdshuset är anrikt och historiskt från 1700-talet med en stor eldstad i mitten. Den gång vi tog lunch på värdshuset en dag under skidåkningen så fick vi slita oss därifrån efter en cirka två timmar lång lunch. När man ska ta sig tillbaka ner till hotellet så kan jag absolut rekommendera att åka kälke ner.

Den gamla bondgården

Ett annat riktigt trevligt hotell jag bott på är en gammal bondgård. La vieille ferme på franska. Numera rejält renoverat dock. Det ligger i Serre Chevalier och är dedikerat till Langley Travel. Möjligen är det till och med så att resebyrån äger hotellet, men det ska jag låta vara osagt. Klarlagt är i vart fall att det är ett riktigt trevligt och genuint hotell med god mat och bra service. Det är därtill ett av få ställen i Serre Chevalier, eller Serran även kallat, som har en after ski värt namnet. Serran gav inte mig något intryck av att vara en partyby, utan man åker dit främst för den utomordentliga skogsåkningen i kombination med 300 dagar plus med sol. Nice. Åk dit.

Den gamla bondgården