Hotell – charterhotell. Del 2.

Här blir det verkligen högt och lågt. Trevlig läsning!

Thailand – Khao Laks pärla

Här har jag haft en av mina absolut mest avkopplande semestrar. Hotellet jag bodde på hette Monochrome Resort i Khao Lak. Det var ett riktigt trevligt hotell och Khao Lak var en trevlig by med inget röj och stök, vilket var trevligt när man nu är till åren kommen. Typ.

 

Det ska sägas direkt att transferresan från Phuket flygplats inte är den roligaste. Lång och skumpig, men när man väl är framme så börjar avkopplingen på en gång. Väl i byn så kan jag rekommendera ett besök på Enzo Bistro Japanese Fusion. Precis som namnet ger sken av så serveras det inte mycket till lokal mat utan här gäller asiatisk mat snarare. Hur tänker jag nu kanske någon undrar. Åka till Thailand för att äta asiatisk mat? Saken är den att maten är helt osannolikt god. Är man ute efter lunch så kan jag å det starkaste rekommendera att anta deras erbjudande om all you can eat buffé. Det är inte uppdukat på ett större bord, utan man kan beställa så mycket man vill från menyn helt enkelt. Sedan behöver man ju inte äta där varje dag, men det kan vara ett synnerligen bra alternativ till den thailändska maten. Det är relativt dyrt med thailändska mått mätt, men inte i en svensk jämförelse.

Thailand – Khao Laks pärla

Bulgarien – sovjetiskt pamphotell av oklar klass

Här kommer en rekommendation över ett ställe och hotell man under inga som helst omständigheter ska besöka. Platsen är Sunny beach i Bulgarien och hotellet heter Amaris. Man får vad man betalar för i och för sig, så till hotellets fördel kan nämnas att det är tvåstjärnigt. Tydligen var det ett populärt hotell för forna sovjetiska fackpampar som betraktade hotellet som ett femstjärnigt alternativ. Åk inte till Sunny beach och ta inte in på hotellet. Något som självklart inte var avgörande, men talande för hela vistelsen var att när man beställde en gin och tonic så fick man äppeljuice och hembränd vodka. Något som faktiskt var bra med Sunny beach var att det var fina stränder där. Lustigt nog finns där en helt ok restaurang/bar som heter Bromma. Det visar lite grann hur många svenskar som åker dit antar jag.

Dubai – The Palm

Här avviker jag från min avgränsning inser jag då jag inte har varit på The Palm, men det ligger väldigt högt upp på min lista över hotell jag vill besöka. Högst upp på listan till och med. Det är ett extremt lyxigt hotell, men vid speciella tillfällen så går det att hitta rum för cirka tvåtusen per natt. Rätt mycket per natt kan tyckas, men inte om man får mycket för pengarna. Det finns många hotellrum som kostar i de trakterna redan utan att vara speciellt lyxiga. Till hotellet finns bland annat en vattenpark och ett gigantiskt akvarium som jag skulle vilja besöka.

Väl i Dubai så är lusten att åka skidor inomhus också påtaglig. Det vore riktigt häftigt faktiskt. Även att besöka de enorma galleriorna vore rätt så kul. Kanske inte mest för shoppingen, utan att med egna ögon ha sett hur stora de sägs vara.