Lyxhotell i världen

Svenskarna reser som aldrig förr och faktum är att resandet utomlands ökar stadigt för varje år som går och under 2017 gjorde vi häpnadsväckande 1.3 miljarder stycken olika utlandsresor. Huvudsyftet för de allra flesta med att resa är avkoppling men också för att få lugn och ro. Skälen till att resa varierar från att äta och dricka gott till att gå på museum och se olika sevärdheter. Färre svenskar än tidigare anser att shopping, träning och skidåkning är mindre viktigt än tidigare och vi kan också se att vi helst håller oss inom Europa med spanien i stadig topp. Reser svensken trots det längre bort är det USA som gäller trots att dollarkursen är relativt hög mot den svenska kronan. De flesta av oss reser på relativt låg budget och att bo på lyxhotell är kanske inte alltid möjligt trots att många av oss säkert drömmer om det vid varje tillfälle. Idag finns inget generellt system världen över för att klassificera ett hotell. Det klassiska stjärnsystemet är vida känt men är fortfarande inget officiellt globalt system.

 

Lyxhotell i Sverige

I Sverige finns också så kallade lyxhotell där Grand Hotel i Stockholm är ett av de hotellen man alltid brukar nämnas,  det innehar inte bara lyxiga rum utan också förstklassiga restauranger. På Grand Hotell har det största hotellrummet fyra rum och är hela 165 kvadratmeter stort och rummet kostar galna 35 000 kronor per natt. Grand Hotel höll också i prinsessan Madeleines och Chris O’Neills förfest inför deras stora bröllop i juni 2013. Ett annat känt hotell i Sverige som brukar räknas in som lyxhotell är och väl värt att nämna är Dorsia i centrala Göteborg. Dorsia har endast 38 olika rum men de är alla helt unika. All interia är handplockad och är otroligt genomtänkt. Ett rum här kostar från 2 500 kronor per natt.

Lyxhotell i andra delar av världen

Blickar vi mot andra delar av världen finns lyx och flärd i oändlighet. Det allra lyxigaste hotellet i världen brukar man säga är Burj Al Arab i Dubai. Hotellet är format som ett segel på en dhow (de klassiska fartygen som används i vattnet kring ön). Själva hotellet är byggt på en egen ö och gästerna kan bland annat ta sig hit via en helikopter resa. På hotellet finns hela 9 stycken olika restauranger och det allra minsta rummet här är 169 kvadratmeter och kostar från 11 000 svenska kronor per natt. Har man en dröm och man kan åka till Barbados finns här hotellet Sandy Lane på Saint James. Hotellet ligger på västra Barbados och hotellet erbjuder fantastiska solnedgångar från din balkong. Här finns 3 stycken olika golfbanor, 7 stycken barer, 1 spa och 4 stycken förstklassiga restauranger. Sandy Lane genomgick en renovering under 2001 och har 96 olika rum och 17 sviter. Själva hotellet är byggt på en vacker vit sandstrand med klarblått vatten utanför och hotellet är numera ett självklart förstaval för många resenärer över hela världen som kan ge cirka 7000 svenska kronor per natt.

Lyxhotell i andra delar av världen