Lyxigaste hotell i Sverige

Att semestra i Sverige kanske inte känns självklart för den som är sugen på att resa. Men runt om i vårt avlånga land finns det fantastiska platser att upptäcka, men också magnifika hotell att kolla in! En del reser för att uppleva nya miljöer, platser och människor, men de allra flesta uppskattar också ett mysigt och härligt boende. Att bo på lyxhotell är en del människors absoluta dröm, och vad som anses vara det perfekta hotellet skiljer person till person. Vissa vill ha stora pooler, choklad på kudden eller kanske en öppen bar medan andra vill ha närhet till naturen, stilren design eller utmärkt mat. Här nedan hittar du några av de hotell som röstats fram som de allra lyxigaste hotellen i Sverige.

I Göteborg hittar man flera hotell som är både lyxiga och där kunderna varit otroligt nöjda. Enligt uppgifter har Stockholm fler hotell med stjärnor, men kunderna är ännu mer nöjda över sina hotellvistelser i Göteborg. Ett av de mest populära hotellen i Göteborg är Upper House. Med ett centralt läge, precis intill Korsvägen, Liseberg och med gångavstånd till Avenyn är detta ett hotell som gäster älskar. Hotellet är beläget i ett av Gothia Towers-tornen och har stora sviter med fantastisk utsikt. Inredningen är stilren och inspirerad av skandinavisk design. Hotellet har fem stjärnor, och i samma byggnader finns dessutom ett stort spa och en restaurang som har en stjärna i Guide Michelin.

Dorsia Hotel är ett annat Göteborgshotell som rankas mycket högt bland kunderna. Dorsia är beläget i centrala Göteborg och har totalt 38 rum. Varje rum är inrett separat och helt originellt. Inget rum är det andra likt, något som gör hotellet spännande och att man gärna kommer tillbaka fler gånger. På sin hemsida vittnar hotellet om att vissa gäster tror att de kommit till fel plats, detta då hotellet med sin speciella inredning kan göra att man hamnat hemma hos någon eller på ett museum. Men det verkar vara just den känslan hotellet vill åt! På hotellets restaurang serveras underbar mat, såväl till frukost som till middag. På söndagar finns det dessutom en afternoon tea att avnjuta!

Stockholm

Stockholm

Ett annat lyxhotell i Sverige är Lydmar Hotell, beläget mitt i centrala Stockholm. Hotellet ligger på Blasieholmen och har en vacker utsikt över Mälaren. Lydmar är känt för att ha en otroligt bra service, med uppdaterad personal som kan hjälpa resenärer med allt möjligt! När Lydmar Hotell startades var det Stockholms första designhotell!

Utanför storstäderna

Ett av Sveriges lyxigaste hotell som ligger utanför de större städerna är Häringe Slott. Detta är ett slott som blivit känd för att ha kombinerat slotts-känslan och den historiska glamouren med design och moderniteter. Slottet ligger i Västerhaninge. Här byggdes Sveriges första utomhuspool och då byggdes även en rutschkana från slottets andra våning med i poolen. Trädgården har idag en mycket vacker samling statyer. Omgivningen är mycket vacker och precis intill är Häringehalvön belägen, ett naturreservat.

Ett annat svenskt lyxhotell är Kosta Boda Art Hotell. Detta hotell är beläget nära det småländska glasriket. Hotellet är självklart inspirerat av, och rymmer en hel del glaskonst. Exempelvis har hotellet handfat som är handblåsta. Dessa är genomskinliga och har små inblåsta glas-fiskar i sig. All inredning på hotellet är dess utom till salu! Även i hotellets pool kan man få sig en konstrunda, på botten har man nämligen placerat tillslutna glas-kistor med olika vackra konstverk. För att se denna utställning krävs ett par simglasögon, vilket lånas ut av hotellet!