Lyxigaste hotellen i Frankrike

Frankrike är ett land känt för mycket, vackra kläder, goda ostar och bra viner. Frankrike är också världens mest besökta turistland med hissnande ca 85.90 miljoner turister varje år. Som turist har man flera olika alternativ när det gäller hotell men är det något som finns i Frankrike så är det lyxhotell. Denna artikel kommer att lista några av Frankrikes mest lyxigaste hotell. Och dem är många, från Paris fina gator till den franska Rivieran.

Från små boutique till världskända hotellkedjor

Frankrike är ett stort land och världens mest besökta turistland. Då landet är ett favoritmål bland världens kändisar och kungligheter och detta ställer naturligtvis krav på hotellbranschen. Frankrike har en lång historia av lyxiga hotell och landet har flera världens mest lyxiga hotell. I Paris hittar man Hôtel Plaza Athénée som anses vara ett av stadens och landets mest lyxiga hotell. Med sina fem stjärnor utlovar detta hotell det absolut bästa servicen, vackraste rummen och ett oslagbart läge inne i centrala Paris. Med flera topprestaurager i själva hotellet och med ett populärt SPA så är hotellet ett av dem dyraste. Det kanske billigaste rummet går på ca 12 000kr medan sviterna kan gå på över 200 000kr.

Ett annat parisiskt klassiskt lyxhotell är det fabulösa Hôtel Ritz. Ett av världens absolut lyxigaste hotell mitt i centrala Paris, precis intill det franska justitiedepartementet. Sedan öppnandet 1898 har hotell Ritz huserats av världens mest berömda personer. En av världens mest berömda författare, Ernest Hemingway besökte hotellet och en av barerna så ofta att en av barerna idag är uppkallade just efter författaren. Med en makalös lyx, otrolig hög service så är detta ett av landets absolut lyxigaste hotell.

franska Rivieran

I Cannes på den franska Rivieran hittar man det berömda lyxhotellet Hôtel Carlton där kändisarna tävlar om vem som ska få ett ledigt rum under filmfestivalen i Cannes. Det anrika hotellet har huserats av många kändisar genom tiderna och är det lyx och ett fantastiskt läge, mitt i Cannes på strandpromenaden så är hotellet helt rätt. Ett av landets absolut lyxigaste hotell med allt därtill. Hotellet grundades 1913 och har sedan starten haft berömda och rika gäster. Hotellet är femstjärnigt och har ca 340 smakfulla rum där vissa sviter kan gå på närmare 250 000 kr för en natt.

Med en fantastisk inredning, restaurang i världsklass så har hotellet det allra mesta. Inte minst den fantastiska utsikten över havet. I grannstaden Saint Tropez hittar man ett flertal femstjärniga lyxhotell men det finns ett som har fått en närmare kultstatus. Det handlar om Hôtel Byblos Saint Tropez. Ett mytomspunnet lyxhotell mitt i den fabulösa orten Saint Tropez är hem åt dem allra rikaste. Hotellet grundades på 1069-talet och blivit snabbt hem åt flera kända namn. Förutom all den lyx och bekvämlighet som hotellet erbjuder så har hotellet även en legendarisk klubb där dem allra största artisterna har minglat. Med smakrikt inredda rum och sviter, en fantastisk restaurang och underbara pooler är detta hotell i en klass för sig.  Priserna går från ca 10 000 kr för det billigaste alternativet medan sviterna kan gå upp till 150 000 kr för en natt.