Södra Sverige

Det blir väldigt tydligt hur lite jag har semestrat i Sverige när jag tänker efter vilka hotell jag har varit på just i mitt hemland. Det är inte så där överdrivet många även om jag ju bor i Sverige. Det är faktiskt något jag saknar – att jag inte varit runt i Sverige tillräckligt mycket. Exempelvis hade jag inte varit i Skåne förrän bara för något år sedan. Då tog det att en god vän var nära döden för att jag skulle dra mig dit. Skåne är verkligen fint måste jag säga.

Malmö var ingen jättehit, men landskapet som sådant var fantastiskt fint. Jag gillar också att det inte var några distanser att tala om mellan de större orterna. Vad gäller Malmö som stad så bokade vi faktiskt av den tredje dagens hotellvistelse på Scandic Segevång för att istället dra vidare till Göteborg en dag tidigare än planerat. Hotellet som sådant var det inget fel på. Vi hade bil så det faktum att hotellet inte låg speciellt centralt var ingen begränsning, men Malmö som stad hade ingen charm. Lite likt fotbollslaget i samma stad – ingen charm.

I Göteborg tog vi in på Hotell Vanilj och vilken hit! Det är mer ett designhotell och raka motsatsen till Scandickedjans lite mainstreamkänsla. Nu känner jag direkt att jag är lite orättvis, då Scandics hotell är väl diversifierade i stil, men det går ändå inte att komma ifrån att det är trots allt en större kedja av hotell. Nåväl, Hotell Vanilj i vart fall hade allt man kan önska till en överkomlig penning. Centralt är det också, vilket bidrar till den övergripande välbefinnande känslan. Själv behöver jag verkligen inte bo på fancy pancy ställen, men det underlättar alltid om den andra hälften i äktenskapet uppskattar saker och ting än mer än en själv.

Sanddyner – Swedish style

 Jag höll på att glömma att vi i den trakten även hade tillfälle att besöka Hotell Tylösand. Grymt fint hotell och miljön är grym. Långa stränder och fina sanddyner som ger en känsla av att inte vara i Sverige konstigt nog. Om jag ska vara helt ärlig så kändes själva hotellet inte så prisvärt ändå, men ibland får man bara släppa sådant och inse att vi bor ju på hotellet med den häftigaste after beachen i västra Sverige. Den tiden vi var där så råkade det vara en TV inspelning – ”Kungarna av Tylösand” – och det var den största parodin på tv jag någonsin varit med om. Vilken cirkus och freakshow. Självklart var jag tvungen att se lite av serien i efterhand och blev totalt avskräckt av vad så många människor är villiga att göra för att komma med i tv. Ungefär ett år efter serien så hamnade jag i en kö för att köpa snacks på en biograf. Gissa vem som står och säljer över disken? Huvudpersonen. Jag säger bara: Grattis! You really made it.

Nära hotellet finns en restaurang som slår det mesta – ”SALT”. Oj oj oj oj, vilken hit det var. Grymt trevligt och bra. Fantastisk atmosfär. Börja med ett glas bubbel på verandan och fortsätt att njuta därifrån. Maten är traditionellt svensk.

Inne i själva Halmstad inte långt från Tylösand finns ett helt ok hotell – and you guessed it – Scandic – den här gången Scandic Hallandia. Robust, trevligt, centralt, prisvärt – inget att klaga på överhuvudtaget. Ta en trip till Halmstad – det rekommenderas starkt!